Svéda-Graholy Zoé
Levente álma
HOZZÁVALÓK
A tortalaphoz:
(Klasszikus bögrés mákos)
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre mák (darált)
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 bögre tej
100 g olvasztott vaj
A formához:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
A tortalaphoz:
(Klasszikus bögrés mákos)
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre mák (darált)
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 bögre tej
100 g olvasztott vaj
A formához:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
A krémhez:
300 ml tej
1 csomag vanília puding
Ízlés szerint vanília aroma
100 g vaj
100 g porcukor
300 ml tej
1 csomag vanília puding
Ízlés szerint vanília aroma
100 g vaj
100 g porcukor
A gyümölcszselé réteghez:
300 ml víz
1 csomag gyümölcskocsonya por
300 ml víz
1 csomag gyümölcskocsonya por
A torta borításához:
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A torta alapjához először a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, darált mák, sütőpor, só) keverem össze, majd szépen sorban hozzáadom a többi összetevőt is (tojás, olvasztott vaj, tej). Alaposan összekeverem, majd egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig (tűpróbáig) sütöm.
Eközben megfőzöm a gyümölcskocsonyát, amit én egy külön formában dermesztek. (Lehet egyből a tortalapon is.).
A 300 ml tejből a vanília pudingból, vanília aromából megfőzöm a krémet. A 100g vajat a 100 g porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinghoz adom.
A 200 ml habtejszínt a habfixálóval habbá verem.
A torta összerakása:
A kihűlt tortaalap 2 lapba vágom. Az alsó lapra rárakom a megdermedt gyümölcskocsonyát, rákenem a vaníliás krémet, majd a második tortaalapot is ráhelyezem. A torta egész felületét vékony habbal borítom.
Igény szerint további díszítés is kerülhet rá.
Jó munkát az elkészítéséhez, és jó étvágyat az elfogyasztásához!
A torta alapjához először a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, darált mák, sütőpor, só) keverem össze, majd szépen sorban hozzáadom a többi összetevőt is (tojás, olvasztott vaj, tej). Alaposan összekeverem, majd egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig (tűpróbáig) sütöm.
Eközben megfőzöm a gyümölcskocsonyát, amit én egy külön formában dermesztek. (Lehet egyből a tortalapon is.).
A 300 ml tejből a vanília pudingból, vanília aromából megfőzöm a krémet. A 100g vajat a 100 g porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinghoz adom.
A 200 ml habtejszínt a habfixálóval habbá verem.
A torta összerakása:
A kihűlt tortaalap 2 lapba vágom. Az alsó lapra rárakom a megdermedt gyümölcskocsonyát, rákenem a vaníliás krémet, majd a második tortaalapot is ráhelyezem. A torta egész felületét vékony habbal borítom.
Igény szerint további díszítés is kerülhet rá.
Jó munkát az elkészítéséhez, és jó étvágyat az elfogyasztásához!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése