(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2020. június 22., hétfő

Mézes - grízes - epres torta



Hozzávalók:

Tészta:
120g méz
100 g margarin ( Liga )
0,5 dl tej
160g kristálycukor
fél citrom leve
2 tojás
600g Alfa mix lisztkeverék
1 kk szódabikarbóna
1 vaníliás cukor
1 kk fahéj

Krémhez:

20 dkg margarin
25 dkg porcukor
fél liter tej
5 kanál gríz
2 csomag vaníliás cukor
45 dkg eper ( fagyasztott )

Elkészítés:
A tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzá adjuk a szódabikarbónával vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval elkevert lisztet, fakanállal össze dolgozzuk (egyenlőre ragacsos lesz nem baj!!) és a keverő tálban hagyva , fél órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük, majd a tésztát 3 részre osztjuk. Két sütőpapír között, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és 3 lapot sütünk belőle. ( Ne nyújtsd túl vékonyra, mert elázik a grízes - epres krémtől.. :) )

A tejben megfőzzük a grízt, ha kihűlt, összekeverem a margarinos, cukros krémmel. A lapokat megkenem a grízes krémmel, majd kirakom eperrel.
Újra befedem a következő lappal, krém és megint egy sor eper.
A harmadik lap tetejére is teszek a grízes- krémből, és a maradék eperrel kidíszítem. Egy kis olvasztott csokival leönthetjük.. :)
Pár órára tegyük hűtőbe, ( persze csak ha nem vagy torkos, és ki tudod várni hogy megkóstolhasd!! :D ;) ) hiszen a lapoknak puhulnia kell. Ha van otthon erdei gyümölcsöd, bátran tegyél a tetejére, igazán különleges ízt vált ki, az édes - grízes krém, és a savanykás gyümölcsök!! :) Na és az olvasztott csoki, az már csak hab a tortán! forrás





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése