Kakaós - erdei gyümölcsös kocka:)
8 tojásos kakaós piskóta ( 32 x 20 cm tepsi )
8 tojás
7 evk. rizsliszt
1 evk. Holland kakaópor
8 evk. cukor
1 sütőpor
Krém hozzávalói:
4 kicsi natúr joghurt ( 175 gr/db )
4 vaníliás cukor
10 dkg cukor
0,5 csomag étkezési zselatin ( Lucullus )
0,5 l tejszín( Meggle )
0,5 kg erdei gyümölcsmix
Megsütjük a piskótát, majd kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját, fehéredésig keverjük a cukorral. Ha úgy látjuk már jó, szép fényes - és krémes az állaga, akkor felverjük a fehérjét is, egy csipet sóval. Nem szoktam nagyon keményre felverni, mert akkor nem lesz olyan jó a piskóta!
Ha elkészült, a fehérjéhez hozzákeverjük a cukros masszát, és kanalanként, beletesszük a sütőporral, és kakaóporral elvegyített lisztet, és óvatosan eldolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, ( 32 x 20 ) majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 40- 45 perc alatt megsütjük.
Joghurtos Krém készítése:
Először is, a natúr joghurtokat beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
Amikor kész, félretesszük, és teljesen kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverem a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek, és levet eresszenek.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. A tetejére is hagytam a krémből, és a gyümölcsből is.
Jó étvágyat kívánok!!
8 tojásos kakaós piskóta ( 32 x 20 cm tepsi )
8 tojás
7 evk. rizsliszt
1 evk. Holland kakaópor
8 evk. cukor
1 sütőpor
Krém hozzávalói:
4 kicsi natúr joghurt ( 175 gr/db )
4 vaníliás cukor
10 dkg cukor
0,5 csomag étkezési zselatin ( Lucullus )
0,5 l tejszín( Meggle )
0,5 kg erdei gyümölcsmix
Megsütjük a piskótát, majd kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját, fehéredésig keverjük a cukorral. Ha úgy látjuk már jó, szép fényes - és krémes az állaga, akkor felverjük a fehérjét is, egy csipet sóval. Nem szoktam nagyon keményre felverni, mert akkor nem lesz olyan jó a piskóta!

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, ( 32 x 20 ) majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 40- 45 perc alatt megsütjük.
Joghurtos Krém készítése:
Először is, a natúr joghurtokat beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
Amikor kész, félretesszük, és teljesen kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverem a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek, és levet eresszenek.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. A tetejére is hagytam a krémből, és a gyümölcsből is.
Jó étvágyat kívánok!!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése