(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2020. június 22., hétfő

Kakaós - erdei gyümölcsös kocka


Kakaós - erdei gyümölcsös kocka:)

8 tojásos kakaós piskóta ( 32 x 20 cm tepsi )

8 tojás

7 evk. rizsliszt

1 evk. Holland kakaópor

8 evk. cukor

1 sütőpor

Krém hozzávalói:

4 kicsi natúr joghurt ( 175 gr/db )

4 vaníliás cukor

10 dkg cukor

0,5 csomag étkezési zselatin ( Lucullus )

0,5 l tejszín( Meggle )

0,5 kg erdei gyümölcsmix

Megsütjük a piskótát, majd kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját, fehéredésig keverjük a cukorral. Ha úgy látjuk már jó, szép fényes - és krémes az állaga, akkor felverjük a fehérjét is, egy csipet sóval. Nem szoktam nagyon keményre felverni, mert akkor nem lesz olyan jó a piskóta!  Ha elkészült, a fehérjéhez hozzákeverjük a cukros masszát, és kanalanként, beletesszük a sütőporral, és kakaóporral elvegyített lisztet, és óvatosan eldolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, ( 32 x 20 ) majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 40- 45 perc alatt megsütjük.

Joghurtos Krém készítése:

Először is, a natúr joghurtokat beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.

Amikor kész, félretesszük, és teljesen kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverem a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek, és levet eresszenek.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. A tetejére is hagytam a krémből, és a gyümölcsből is.
Jó étvágyat kívánok!! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése