Azzal kezdjed,hogy az almát,kb. másfél kilónyit hámozd meg,majd nagylyukú reszelőn reszeld bele egy nagyobb tálba,majd keverj hozzá teáskanál őrölt fahéjt és hagyd phenni.Ekkor állj neki a tésztának,ez megy a leggyorsabban,azelőtt ne felejtsd el begyújtani a sütőt,hadd legyen jó meleg.
Vegyél elő egy poharat ami 1,5 decis. Ez lesz a mérce.
1 tojást,1 pohár cukrot+1 pohár tejet+1 pohár olajat+1 sütőport keverj össze,és annyi lisztet adj hozzá,(kb. fél kilónyi) hgy könnyen gyúrható tészta legyen. Ezt oszd kettőbe,egyik felét nyújtsd tepsi méretre,tedd be a tepsibe,szórd meg vékonyan búzadarával vagy prézlivel,egyenletesen terítsd el rajta a kissé kézzel kinyomkodott reszelt almát,majd nyújtsd ki a másik darab tésztát,tedd az almarétegre,hogy teljesen befedje. Szúrkáld meg villával néhány helyen,majd told a forró sütőbe,és takaréklángon addig süsd (kb. fél óra) míg a teteje szép aranybarna lesz. Még forrón kend át kis meleg vízzel(ecsettel vagy tollal) és szórd meg rögtön jó bőven porcukorral,ha langyos akkor már szeletelhető. Max fél óra alatt össze lehet állítani,+ a sütés.Ebből az adagból egy nagyobb,olyan fekete tepsi süti lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése