(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. augusztus 23., hétfő

Húsos töltött padlizsán

 HOZZÁVALÓK: 2 padlizsán, só, bors, 25 dkg darált marhahús, 4 ek. olaj, 8 paradicsom, 2 újhagyma, 1 chilipaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olívaolaj, 1 cs. petrezselyem, 10 dkg sajt, 8 koktélparadicsom.

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk és felkockázzuk. A padlizsáncsónakokat megsózzuk, tűzálló tálba tesszük, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.

A töltelékhez a darált húst forró olajon megpirítjuk. A paradicsomokat negyedeljük, a chilit kimagozzuk, és a hagymával meg a fokhagymával együtt finomra vágjuk. A hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a chilit, végül pedig a padlizsánkockákat is. Hozzákeverjük az elősütött húst, a felaprított petrezselymet, a paradicsomot, s ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Az előkészített padlizsánfeleket megtöltjük a raguval, koktélparadicsomot rakunk rá, meghintjük reszelt sajttal, és 180 fokon 20 percig sütjük.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése