(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. augusztus 23., hétfő

Nyári gyümölcsös pite

 HOZZÁVALÓK: 3 tojás, 8 + 6 dkg porcukor, 15 dkg lágy vaj, 15 dkg sima liszt, 1 citrom reszelt héja, fél vaníliarúd, 1 ek. rum/pálinka, friss gyümölcsök (málna, magozott meggy és szeletekre vágott őszibarack vegyesen); ÖNTET: 30 dkg meggy, 15 dkg málna, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1,5 dl rosébor, 2 ek. pálinka, 1 kisebb rúd fahéj.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verni kezdjük, ha habosodik, apránként hozzáadunk 8 dkg porcukrot, s így kemény, fényes habbá verjük. A maradék 6 dkg cukrot a lágy vajjal habosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, belekeverjük a vanília kikapart magjait és a szeszt, majd 3 adagban belevegyítjük a tojásfehérje habját; közben a lisztet is rászitáljuk. Az óvatosan elkevert masszát sütőpapírral bélelt piteformába simítjuk, majd rászórjuk és egy picit belenyomkodjuk a gyümölcsöket. 170 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben 40 perc alatt megsütjük, a sütési idő felében letakarhatjuk alufóliával, hogy ne barnuljon meg a teteje. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk.

Az öntet hozzávalóit lábasban összeforraljuk, s kevergetve kb. negyed óra alatt sűrűre főzzük. A sütemény mellé tálaljuk.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése