Hozzávalók ízlés szerint, ki mennyire paradicsomosan szereti:
5 kg paprika, 1 kg paradicsom, 1 kg hagyma, zsír, só izlés szerint.
3 kg paprika, 2 kg paradicsom,1 kg hagyma, fél kg zsír, só
7 kg paprika, 4 kg paradicsom, 2 kg hagyma, olaj 3- 4 dl, só
Hozzávalókat összeaprítani, zsíron vagy olajon félig megdinsztelni, tűzhely takarékon. Mélyhűthető dobozokba adagolni és kihűlés után fagyasztóba rakni. Vagy még forron üvegbe merni, csavartetőt rárakni, száraz dunsztban kihűteni
***
5 kg paradicsomot feldarabolni, feltenni fõni, amikor forr, belrakni kb 5 kg (vagy ízlés szerint jóval több is lehet) feldarabolt paprikát. Addig főzzük, ameddig még egy kissé roppanòs marad a paprika, ekkor steril üvegekbe szedjük. A tetejére egy pici nátriumbenzonátot szòrunk és lezárjuk. Hütőtáskában száraz dunsztoljuk, akár 3 napig . Ezután mehet a kamrába. Télen, mikor felhasznàljuk, akkor a hagymàt megpìtjuk, rà az őrölt paprika és utána az üveges lecsó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése