(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. augusztus 31., kedd

Lecsó télire, fagyasztóba vagy üveges

Hozzávalók ízlés szerint, ki mennyire paradicsomosan szereti:

 5 kg paprika, 1 kg paradicsom, 1 kg hagyma, zsír, só izlés szerint. 

 3 kg paprika, 2 kg paradicsom,1 kg hagyma, fél kg zsír, só

7 kg paprika, 4 kg paradicsom, 2 kg hagyma, olaj 3- 4 dl, só 

Hozzávalókat összeaprítani, zsíron vagy olajon félig megdinsztelni, tűzhely takarékon. Mélyhűthető dobozokba adagolni és kihűlés után fagyasztóba rakni. Vagy még forron üvegbe merni, csavartetőt rárakni, száraz dunsztban kihűteni

***

5 kg paradicsomot feldarabolni, feltenni fõni, amikor forr, belrakni kb 5 kg (vagy ízlés szerint jóval több is lehet) feldarabolt paprikát. Addig főzzük, ameddig még egy kissé roppanòs marad a paprika, ekkor steril üvegekbe szedjük. A tetejére egy pici nátriumbenzonátot szòrunk és lezárjuk.  Hütőtáskában száraz dunsztoljuk, akár 3 napig . Ezután mehet a kamrába. Télen, mikor felhasznàljuk, akkor a hagymàt megpìtjuk, rà az őrölt paprika és utána az üveges lecsó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése