(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. augusztus 31., kedd

Feketeerdő kocka

 Hozzávalók:

A piskótához:

6 tojás

6 evőkanál cukor

5 csapott evőkanál liszt

1 evőkanál kakaópor

kevés sütőpor


A krémhez:

1 csomag főzős vaníliás pudingpor

2,5 dl meggylé

1 dl víz

25 dkg Rama margarin

20 dkg porcukor

kimagozott meggy (befőtt is lehet, ízlés szerinti mennyiségben)


A habhoz:

2 csomag tejszínhabpor

3 dl tej

1 csomag habfix


Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a tojásos-cukros masszába keverjük. Majd ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni.


Addig a krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük, majd a végén ízlés szerinti mennyiségű meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük.


A tejszínhabport a tejjel először alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a kívánt állagig. Kiveszek a kész habból egy kis pohárba és megszínezem étel színezővel. A kész fehér habot a krém tetejére kenjük, aztán vékonyan és óvatosan a színezett habot. Villával lehet csíkozni.

forrás


Hozzávalók:

Piskóta:

6 db tojás

6 ek cukor

5 ek liszt

1 ek cukrozatlan kakaópor

Kevés sütőpor


Krém:

1 cs vanilia puding

2,5 dl meggylé

1 dl víz

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

Meggy, vagy meggybefőtt


Tetejére:

3 dl hulala, vagy tejszín


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 25×35 cm-es sütőpapíros tepsiben sütjük,170 fokon, 20 percig, tűpróba.

A krémhez a vanilia pudingot a meggylével és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk. Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint. A tejszínt vagy hulalát felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot. Díszítés tetszés szerint.

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése