Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
kevés sütőpor
A krémhez:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
2,5 dl meggylé
1 dl víz
25 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
kimagozott meggy (befőtt is lehet, ízlés szerinti mennyiségben)
A habhoz:
2 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 csomag habfix
Elkészítés:
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a tojásos-cukros masszába keverjük. Majd ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni.
Addig a krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük, majd a végén ízlés szerinti mennyiségű meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük.
A tejszínhabport a tejjel először alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a kívánt állagig. Kiveszek a kész habból egy kis pohárba és megszínezem étel színezővel. A kész fehér habot a krém tetejére kenjük, aztán vékonyan és óvatosan a színezett habot. Villával lehet csíkozni.
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
Kevés sütőpor
Krém:
1 cs vanilia puding
2,5 dl meggylé
1 dl víz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
Meggy, vagy meggybefőtt
Tetejére:
3 dl hulala, vagy tejszín
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 25×35 cm-es sütőpapíros tepsiben sütjük,170 fokon, 20 percig, tűpróba.
A krémhez a vanilia pudingot a meggylével és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk. Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint. A tejszínt vagy hulalát felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot. Díszítés tetszés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése