(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. augusztus 31., kedd

DORINA szelet

 Citromkrémes-eperhabos


Hozzávalók:

Tészta:

250 g vaj/margarin

1,5 csésze cukor

2 csésze liszt

6 ek olaj

2 tk sütőpor

6 tojás

1/2 pohár tej

csipet só

1 ek kakaópor

2 ek őrölt mák

2 ek kókuszreszelék

1 ek eper- vagy puncsízű pudingpor

piros ételszínezék


Krém:

6 dl tej

2 cs. vaníliaízű pudingpor

cukor ízlés szerint

2 citrom leve

200 g vaj/margarin


Tetejére:

3 dl habtejszín

eperlekvár


Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét sóval kemény habbá verjük.

A vajat habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját egyesével, a sütőporral elkevert lisztet.

Az olajat és a tejet felváltva adagoljuk hozzá, egyneművé keverjük, majd a felvert tojásfehérjével lazítjuk. A masszát 4 részre osztjuk.

Az első részhez a kakaóport, a másodikhoz az őrölt mákot, a harmadikhoz a kókuszreszeléket, a negyedikhez a pudingport és az erősebb szín miatt egy pici piros ételszínezéket keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsiben felváltva belekanalazzuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!

Kihűtjük, majd két lapba vágjuk.


A tejet a pudingporral és kb. 6 ek cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákavarjuk a felhabosított vajat, majd a citromok kifacsart levét.

Egy lapot visszateszünk a tepsibe, elsimítjuk rajta a citromos krémet, és ráhelyezzük a másik lapot.

A habtejszínt keményre felverjük, eperlekvárt keverünk hozzá, ha szükséges egy pici piros ételfestéket adhatunk hozzá.

Rákenjük a sütemény tetejére, és pár órára dermedni a hűtőbe tesszük.

Tepsi mérete: 25×35 cm



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése