(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. augusztus 31., kedd

Meggyes tejberizstorta

 Piskóta :


3 tojás

3 evőkanál cukor

2 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaópor

csipet só

Krém : 


15 dkg kerek szemű rizs

kb 6 – 7 dl tej

1 tasak vaníliás cukor

3-4 evőkanál cukor

1, 5 dl tejszín

7, 5  g étkezési zselatin

 Meggyes réteg :


1 üveg meggybefőtt

1 tasak vaníliás pudingpor

ízlés szerint őrölt fahéj ( elhagyható )

kb. 3 evőkanál cukor 

7, 5 g étkezési zselatin

A piskótához a sütőt 200 °C ra melegítjük, egy 22 cm – es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a cukorral habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzászitáljuk a kakaós lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 15 perc alatt – tűpróbáig sütjük. 


A krémhez a rizst jól átmossuk és beleszórjuk a cukros tejbe, majd alacsony lángon állandó keverés mellett puhára főzzük. A kevés vízben megduzzasztott zselatint micróban folyósra melegítjük és hozzákeverjük a rizshez. A tejszínt habbá verjük majd összeforgatjuk a kihűlt rizzsel.  


A piskótát visszahelyezzük a formába, rásimítjuk a habos rizst, majd hűtőbe tesszük. 


A meggybefőttet leszűrjük, a meggylét kiegészítjük annyi vízzel, hogy 4 dl  – t kapjunk és megfőzzük benne a pudingot, ízesítjük, végül hozzákeverjük a meggyet és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Ha a puding langyosra hűlt ráöntjük a rizsre és hűtőben egy éjszakán át dermesztjük. 


Baloghné Kele Judit receptje.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése