Hozzávalók a tésztához:
3 db tojás
3 evőkanál víz
15 dkg cukor
10 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
tetszés szerint rumaroma
A tetejére:
kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzá adott vízzel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és a masszához keverjük.
Egy 24 x 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,a tészta ¾ részét bele öntjük,elsimítjuk.
Az ¼ részhez hozzá keverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A tésztát hosszában elvágjuk.
Mindkét lapot egy kis rummal elkevert tejjel meglocsoljuk.
Krém készítés:
A pudingporokat a cukorral,a tejjel simára keverjük és felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihabosított vajjal összekeverjük.
Egy kis rumaromával jó krémessé keverjük és utolján hozzá keverjük a kókuszreszeléket.
Az alsó lapra rákenjük a krém ¾ részét ,rátesszük a másik lapot és megkenjük a megmaradt krémmel.
Kókuszreszelékkel bőven megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése