(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2021. december 2., csütörtök

bögrés házi sajtos ropi

 A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂


Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:


– két és fél bögre fejér finomliszt (32 dkg)

– 20 dkg puha vaj vagy margarin

– 1-2 teáskanál só

– 25-30 dkg reszelt sajt (edámi, cheddar vagy trappista)

– 5 evőkanál krémsajt vagy sajtkrém, esetleg tejföl


+ 1 tojás felverve a kenéshez

+ durva szemű só a szóráshoz


Elkészítése:


1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jól kezelhető tésztát kaptam. hanagyon ragadna, akkor adjatok hozzá még egy pici lisztet, ha nagyon száraz, akkor kevés krémsajtot. De a tészta lágy legyen, szinte kézzel ki lehessen nyújtani!


2. Ezután alaposan lisztezett felületen körülbelül fél centi vastag téglalappá nyújtottam, majd húsz centi hosszú, fél centi széles csíkokra vágtam, megkentem tojással az egészet, majd megszórtam durva szemű sóval. A lehulló tésztavégeket gyúrjátok vissza, lehet kisebbeket is csinálni 🙂



forrás Rupáner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése