HOZZÁVALÓK
A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 tk só
2 db tojássárgája
12,5 dkg margarin
2 ek tejföl
A tetejére:
2 db tojásfehérje (lekenni)
10 dkg trappista sajt (szórni)
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, valamint annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát tudjunk belőle gyúrni. Zacskóba csomagolva legalább két órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk, majd egy kis csillagformával kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert inkább felfelé növekednek.
A tetejüket lekenjük a tésztából kimaradt tojások fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon, hőlégkeveréssel, kb. 12 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése