Hozzávalók:
Tésztához: ( egy nagy tepsihez)
50 dkg liszt,
3 kávéskanál só,
28 dkg vaj,
60 gramm tejföl,
50 ml tejszín,
4 M méretű tojássárgája,
Kenéshez, szóráshoz:
1 tojás, szezámmag (de lehet mákot, köményt is szórni rá)
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval és mehet bele a többi hozzávaló. Jól összegyúrjuk, lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk ( én téglalap alakúra nyújtottam), Tálcára tesszük lefóliázva és a fagyasztóba rakjuk 30- 35 percre. Mikor áthűlt és kemény lett a tésztánk, akkor kivesszük és lekenjük a felvert tojással, megszórjuk magokkal. 2 cm-es kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Forró sütőben (200 fokon) aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése