Hozzávalók
2 db édesburgonya
2 közepes db cékla
40 dkg birs
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg gorgonzola
2 teáskanál köménymag
1 tk chilipehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet (vagy balzsamecetkrém)
Elkészítés
Meghámozzuka zöldségeket és az almát,majd egyforma méretű, kb. 2 cm-es kockákra vágjukőket. A hagymát karikákra vágjuk.
Egy nagyobb zacskóba öntjükaz olajat és a fűszereket, majd beletesszüka zöldségeket és az almát. Lezárjuk, és alaposan összerázzuk, hogy mindenhol bevonja a fűszeres olaj a hozzávalókat.
Hőálló tálba öntjük, a tetejére szórjuka hagymakarikákat, és lefedve kb. 20 percig sütjük. Levesszüka fedőt, és még egy kissé megpirítjuk.
Tálaláskor rámorzsoljuka sajtot, és balzsamecetkrémmel ízesítjük.
Sütés hőfoka: 200 °C
Sütés ideje: 40 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése