(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 5., szerda

Édesburgonya céklával birssel gorgonzolával

 Hozzávalók

2 db édesburgonya

2 közepes db cékla

40 dkg birs

1 közepes fej vöröshagyma

20 dkg gorgonzola

2 teáskanál köménymag

1 tk chilipehely

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 dl olívaolaj

1 teáskanál balzsamecet (vagy balzsamecetkrém)


Elkészítés

Meghámozzuka zöldségeket és az almát,majd egyforma méretű, kb. 2 cm-es kockákra vágjukőket. A hagymát karikákra vágjuk.

Egy nagyobb zacskóba öntjükaz olajat és a fűszereket, majd beletesszüka zöldségeket és az almát. Lezárjuk, és alaposan összerázzuk, hogy mindenhol bevonja a fűszeres olaj a hozzávalókat.

Hőálló tálba öntjük, a tetejére szórjuka hagymakarikákat, és lefedve kb. 20 percig sütjük. Levesszüka fedőt, és még egy kissé megpirítjuk.

Tálaláskor rámorzsoljuka sajtot, és balzsamecetkrémmel ízesítjük.

Sütés hőfoka: 200 °C

Sütés ideje: 40 perc



forrás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése