(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 5., szerda

Színes zöldséges clafoutis

 Hozzávalók

50 dkg koktélparadicsom

1 kis db cukkini

30 dkg kelbimbó

1 kis db sárgarépa

1 közepes fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

1 csokor snidling

20 dkg ementáli sajt (de lehet gouda, ementáli, gruyéres, vagy akár vegyesen)

6 db tojás

12 dkg finomliszt

4 ek tejföl

4 dl tej

2 tk só

1 tk bors (őrölt)

1 tk szerecsendió (őrölt)

Elkészítés

Tisztítsuk meg a kelbimbót. A fejek kemény végét vágjuk le és szedjük le a szárazabb, külső leveleket, majd vágjuk félbe.

Szeleteljük a cukkinit fél centis darabokra, vágjuk zsülienre a répát (vagy reszeljük le vékony csíkokra).

Aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a kelbimbót, pároljuk fedő alatt egy kevés vízzel10 percig, adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk még 5 percig. Keverjük hozzá a zsülienre vágott sárgarépát és pároljuk újabb 5 percig. Vegyük le a tőzről.

Készítsük el a szószt: egy tálban keverjük robotgéppel csomómentesre a tojásokat és a lisztet. Tegyük bele a tejfölt, ismét keverjük simára, majd lassan adagolva adjuk hozzá a tejet. Sózzuk, kóstoljuk, fűszerezzük. A szószt picit jobban sózzuk, mint ahogy kívánnánk, mert a sótlan zöldségekre öntve hamar elvész az íze.

Vajazzunk ki egy nagyobb ovális kerámia sütőformát. (Méret: kb. 35-38 cm hosszátmérő. Tepsinél ugyanez a méret.)

Tegyük a párolt zöldségeket a formába, pakoljuk rá a koktélparadicsomot. Hintsük meg az apróra vágott petrezselyemmel, metélöhagymával, a sajt felével, majd öntsük rá a szószt.

Hintsük meg a maradék sajttal, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül álláson kb. 45 percig sütjük.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése