Hozzávalók
50 dkg koktélparadicsom
1 kis db cukkini
30 dkg kelbimbó
1 kis db sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
20 dkg ementáli sajt (de lehet gouda, ementáli, gruyéres, vagy akár vegyesen)
6 db tojás
12 dkg finomliszt
4 ek tejföl
4 dl tej
2 tk só
1 tk bors (őrölt)
1 tk szerecsendió (őrölt)
Elkészítés
Tisztítsuk meg a kelbimbót. A fejek kemény végét vágjuk le és szedjük le a szárazabb, külső leveleket, majd vágjuk félbe.
Szeleteljük a cukkinit fél centis darabokra, vágjuk zsülienre a répát (vagy reszeljük le vékony csíkokra).
Aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a kelbimbót, pároljuk fedő alatt egy kevés vízzel10 percig, adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk még 5 percig. Keverjük hozzá a zsülienre vágott sárgarépát és pároljuk újabb 5 percig. Vegyük le a tőzről.
Készítsük el a szószt: egy tálban keverjük robotgéppel csomómentesre a tojásokat és a lisztet. Tegyük bele a tejfölt, ismét keverjük simára, majd lassan adagolva adjuk hozzá a tejet. Sózzuk, kóstoljuk, fűszerezzük. A szószt picit jobban sózzuk, mint ahogy kívánnánk, mert a sótlan zöldségekre öntve hamar elvész az íze.
Vajazzunk ki egy nagyobb ovális kerámia sütőformát. (Méret: kb. 35-38 cm hosszátmérő. Tepsinél ugyanez a méret.)
Tegyük a párolt zöldségeket a formába, pakoljuk rá a koktélparadicsomot. Hintsük meg az apróra vágott petrezselyemmel, metélöhagymával, a sajt felével, majd öntsük rá a szószt.
Hintsük meg a maradék sajttal, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül álláson kb. 45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése