(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 9., vasárnap

Gurábli, svábosan preckedli

Készülök a karácsonyra, próbálgatom az aprósüti recepteket. Így akadt kezembe egy sváb keksz, a preckedli receptje, vagy gurábli amely nagyon finom, egyszerű. BAJMOKON nagyanyám nem mézeskalácsot, preckedlit, vagy gurábli sütött karácsonyra. Különlegessége a magas zsírtartalma, és az, hogy vaj és zsír egyaránt szerepel benne. Íme a cepet 🙂

Hozzávalók:

50 dkg liszt

3 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

20 dkg zsír

1 citrom leve és reszelt héja

1 cs sütőpor

csipet só

1 db tojás – a lekenéshez

durvára vágott dió vagy mogyoró, kristálycukorral elkeverve – a forgatáshoz

1. A zsírt és a vajat morzsoljuk el a liszttel a két tenyerünk között, majd gyúrjuk össze az összes többi hozzávalóval. Takarjuk le folpackkal, és tegyük egy órára hűtőbe.

2. Nyújtsuk ki a tésztát kb. egy centi vastagra, majd szaggassunk belőle tetszőleges formákat. A nyers tésztadarabokat kenjük meg tojással, és mártsuk meg a cukros dióban/mogyoróban, és tegyük sütőpapírral borított tepsire.

3. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük szép pirosra a preckedliket.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése