ÖSSZETEVŐK:
Piskóta:
5 tojás
100 g cukor
100 ml olaj
70 g liszt
1/2 sütőpor
70 g darált dió
KRÉM:
1500 ml tej
200 g cukor
210 g liszt
300 g margarin vagy vaj
200 g főzőcsokoládé
130 g darált dió
2 vaníliás cukor
EGYÉB:
darált diót szóráshoz
DIÓS KRÉM
1. Először elkészítjük a krémet, hogy kihűljön.
2. Egy tálba adjunk hozzá lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és 500 ml tejet, keverjük össze habverővel.
3. Öntsünk 1 liter tejet az edénybe, és forraljuk fel.
4. Amikor a tej felforrt belekeverjük az elkészített hozzávalókat.
5. Forraljuk amíg be nem sűrűsödik. krémet nem kapunk.
6. A kifőtt krémet öntsük egy tálba, és fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön.
7. Hagyjuk kihűlni.
8. A kihűlt krémről levesszük a fóliát és összekeverjük.
9. Hozzáadjuk a felszeletelt margarint vagy szobahőmérsékletű vajat, mindent jól összedolgozunk.
10. A krémet két egyenlő részre osztjuk.
11. Adjunk hozzá diót az egyik részhez, a másikhoz pedig olvasztott csokoládét.
DIÓS piskóta
1. A tojásfehérjékből szilárd habot készítünk
2. A tálba adjuk a tojássárgáját és a cukrot, majd jól összedolgozzuk.
3. Öntsünk hozzá az olajat, és keverjük össze.
4. Külön keverjük össze a lisztet és a sütőport.
5. Hozzáadjuk az elkészített lisztet és a diót, mindent összekeverünk.
6. Adjuk hozzá a tojásfehérje felét, és habverővel keverjük össze röviden.
7. Hozzáadjuk a többi tojásfehérjét, és habverővel addig keverjük, amíg a hozzávalók össze nem állnak, csak óvatosan ne törük össze nagyon a habot.
8. Egy 20 x 35 cm-es tepsit öntsünk és lisztezzünk ki.
9. Az elkészített keveréket elrendezzük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 35 percre.
10. A megsült piskótát hagyjuk kihűlni.
11. Vágja két egyenlő részre.
DIÓS PUHA TORTA összeállítása
1. Helyezzük a piskótát egy tálcára és óvatosan vágjuk félbe.
2. Rákenjük a sötét krém felét.
3. Ezután rákenjük a világos krém felét.
4. Lefedjük a piskóta másik felével..
5. Kenjük meg a maradék sötét krémmel.
6. Megkenjük a maradék világos krémmel.
7. Megszórjuk darált dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése