(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 9., vasárnap

Diós krémes

ÖSSZETEVŐK:


Piskóta:

5 tojás

100 g cukor

100 ml olaj

70 g liszt

1/2 sütőpor

70 g darált dió


KRÉM:

1500 ml tej

200 g cukor

210 g liszt

300 g margarin vagy vaj

200 g főzőcsokoládé

130 g darált dió

2 vaníliás cukor


EGYÉB:

darált diót szóráshoz


DIÓS KRÉM


1. Először elkészítjük a krémet, hogy kihűljön.


2. Egy tálba adjunk hozzá lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és 500 ml tejet, keverjük össze habverővel.


3. Öntsünk 1 liter tejet az edénybe, és forraljuk fel.


4. Amikor a tej felforrt belekeverjük az elkészített hozzávalókat.


5. Forraljuk amíg be nem sűrűsödik. krémet nem kapunk.


6. A kifőtt krémet öntsük egy tálba, és fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön.


7. Hagyjuk kihűlni.


8. A kihűlt krémről levesszük a fóliát és összekeverjük.


9. Hozzáadjuk a felszeletelt margarint vagy szobahőmérsékletű vajat, mindent jól összedolgozunk.


10. A krémet két egyenlő részre osztjuk.


11. Adjunk hozzá diót az egyik részhez, a másikhoz pedig olvasztott csokoládét.


DIÓS piskóta


1. A tojásfehérjékből szilárd habot készítünk


2. A tálba adjuk a tojássárgáját és a cukrot, majd jól összedolgozzuk.


3. Öntsünk hozzá az olajat, és keverjük össze.


4. Külön keverjük össze a lisztet és a sütőport.


5. Hozzáadjuk az elkészített lisztet és a diót, mindent összekeverünk.


6. Adjuk hozzá a tojásfehérje felét, és habverővel keverjük össze röviden.


7. Hozzáadjuk a többi tojásfehérjét, és habverővel addig keverjük, amíg a hozzávalók össze nem állnak, csak óvatosan ne törük össze nagyon a habot.


8. Egy 20 x 35 cm-es tepsit öntsünk és lisztezzünk ki.


9. Az elkészített keveréket elrendezzük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 35 percre.


10. A megsült piskótát hagyjuk kihűlni.


11. Vágja két egyenlő részre.


DIÓS PUHA TORTA összeállítása


1. Helyezzük a piskótát egy tálcára és óvatosan vágjuk félbe.


2. Rákenjük a sötét krém felét.


3. Ezután rákenjük a világos krém felét.


4. Lefedjük a piskóta másik felével..


5. Kenjük meg a maradék sötét krémmel.


6. Megkenjük a maradék világos krémmel.


7. Megszórjuk darált dióval. 



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése