(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 20., csütörtök

Gyömbérdzsem


Hozzávalók 4 db 220 ml-es befőttesüveghez

30-35 dkg gyömbér meghámozva, vékonyra szeletelve

30  dkg cukor (15 dkg kristálycukrot, 15 dkg 2:1 befőzőcukrot használtunk)

1 liter víz

3 tk agar-agar

1 tasak citromsav


Elkészítés

Egy közepes lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a felszeletelt gyömbért és a cukrot. Közepes hőfokon 30-40 percig főzzük. A tűzhelyről levéve a főzőlében botmixerrel apróra turmixoljuk a gyömbért. Újra feltesszük főzni, ekkor adjuk hozzá a dzsemfixálót és a citromsavat. Kb. 10 perces főzésidő után a habot eltávolítjuk a tetejéről, és forrón az üvegekbe adagoljuk. Az üvegeket azonnal lezárjuk, fejre állítjuk, így hagyjuk kihűlni. A gyömbéres főzet ekkor még elég folyékony, az üvegekben nyeri el a dzsem állagot. Érdemes elkészíteni, nagyon finom és egészséges!

Nagyon finom magában is – megfázás, torokfájás, hörghurut esetén naponta többször fogyaszthatunk belőle 1-2 kanállal. Nagyon finom sült húsokhoz, vajas pirítósra kenve, és süteményeket is ízesíthetünk vele.

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése