Hozzávalók
A tortalaphoz
1 db alma (reszelve)
0.3 citromból nyert citromlé
60 g zabpehely
25 g dió (durvára vágva)
0.3 marék mazsola
fahéj ízlés szerint
1 ek cukor (vagy más édesítőszer ízlés szerint)
A túrókrémhez
500 g tehéntúró
6 ek kefir (vagy 1 adag vaníliás fehérjeturmix)
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 db vanília (rúd belseje kikaparva)
fahéj ízlés szerint
kurkuma ízlés szerint
3 ek útifű maghéj
1 ek cukor (vagy más édesítőszer ízlés szerint)
A gyümölcsréteghez
0.5 kg erdei gyümölcs mix
1 tk agar agar ( ízlés szerint)
1 teáskanál cukor (vagy más édesítőszer ízlés szerint)
Elkészítés
A tortalap
Az hozzávalókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.
15-20 percig pihentetjük, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
Egy kis tortaforma aljába nyomkodjuk (sütőpapír nem árt alá), és előmelegített sütőben 10 percet sütjük, amíg a teteje megpirul (másik sütőben 20 perc kellett, nem tudom miért…). Ha nem szeretnénk minden enzimet megölni, aszalhatjuk is.
Töltelék:
Amíg a torta alapja sül, a túrót összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, és egy villával jól áttörjük.
Beleteszünk minden egyéb hozzávalót – az utifű maghéj kivételével! – , és jól összekeverjük.
Miután elkészült a torta alapja, az utifű maghéjat is hozzáadjuk a túrókrémhez, és miután jó alaposan összekevertük a tortaformába öntjük, és elegyengetjük.
Gyümölcsréteg:
A gyümölcsöket és az agar agart alaposan összekeverjük, és 2 percig hagyjuk, hagy barátkozzanak.
Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és két percig tovább forraljuk.
Ha készen van, a torta tetejére kanalazzuk.
Kész torta:
Ha eléggé kihűlt, hűtőbe tesszük. Reggelre a túrókrém megszilárdul, az agar-agar pedig 40 fok alatt a zselatinhoz hasonló dolgot művel a gyümikkel (csak egészségesebb és finomabb).
(erdei gyümölcsös helyett lehet meggyes)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése