(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 20., csütörtök

Zabos túrótorta

 Hozzávalók

A tortalaphoz

1 db alma (reszelve)

0.3 citromból nyert citromlé

60 g zabpehely

25 g dió (durvára vágva)

0.3 marék mazsola

fahéj ízlés szerint

1 ek cukor (vagy más édesítőszer ízlés szerint)


A túrókrémhez

500 g tehéntúró

6 ek kefir (vagy 1 adag vaníliás fehérjeturmix)

1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

1 db vanília (rúd belseje kikaparva)

fahéj ízlés szerint

kurkuma ízlés szerint

3 ek útifű maghéj

1 ek cukor (vagy más édesítőszer ízlés szerint)


A gyümölcsréteghez

0.5 kg erdei gyümölcs mix

1 tk agar agar ( ízlés szerint)

1 teáskanál cukor (vagy más édesítőszer ízlés szerint)


Elkészítés

A tortalap

Az hozzávalókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.

15-20 percig pihentetjük, hogy a zabpehely jól megszívja magát.

Egy kis tortaforma aljába nyomkodjuk (sütőpapír nem árt alá), és előmelegített sütőben 10 percet sütjük, amíg a teteje megpirul (másik sütőben 20 perc kellett, nem tudom miért…). Ha nem szeretnénk minden enzimet megölni, aszalhatjuk is.

Töltelék:

Amíg a torta alapja sül, a túrót összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, és egy villával jól áttörjük.

Beleteszünk minden egyéb hozzávalót – az utifű maghéj kivételével! – , és jól összekeverjük.

Miután elkészült a torta alapja, az utifű maghéjat is hozzáadjuk a túrókrémhez, és miután jó alaposan összekevertük a tortaformába öntjük, és elegyengetjük.

Gyümölcsréteg:

A gyümölcsöket és az agar agart alaposan összekeverjük, és 2 percig hagyjuk, hagy barátkozzanak.

Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és két percig tovább forraljuk.

Ha készen van, a torta tetejére kanalazzuk.

Kész torta:

Ha eléggé kihűlt, hűtőbe tesszük. Reggelre a túrókrém megszilárdul, az agar-agar pedig 40 fok alatt a zselatinhoz hasonló dolgot művel a gyümikkel (csak egészségesebb és finomabb).




forrás

(erdei gyümölcsös helyett lehet meggyes)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése