(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 20., csütörtök

Nyers gyömbérlekvár

Össszetevők: (3 db 2 dl-es üveghez)

40 dkg bio gyömbér

40 dkg bio citrom

20 dkg méz


Immunerősítő hatását fokozhatjuk, ha egy mokkáskanál reszelt vagy őrölt bio kurkumát teszünk hozzá.

(Azért fontosak a bio alapanyagok, mert héjastól használjuk fel a gyömbért és a citromot, természetesen a méznél is ajánlott a bio, ellenőrzött gazdálkodásból származót választani.)

Ha csak magunknak, vagy otthon 1-2 embernek készítjük, elég az itt megadott mennyiség harmada vagy fele is. Én azért csináltam ennyit, mert már előre tudtam, kiknek fogok ajándékozni belőle 1-1 üveggel…


Elkészítés:

Az első két összetevőt alaposan megmossuk. A gyömbért héjastól kis lyukú reszelőn lereszeljük. A citromot szintén héjastól, cikkekre vágjuk, a magokat kiszedjük. Mindent összeöntünk egy nagyobb, lehetőleg magas falú edénybe, hozzáadjuk a mézet, majd az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. (A magas falú edényt azért javasoltam, mert fröcsög.)

A kész „pépet”, amit hívhatunk nyers lekvárnak is, kis üvegedényekbe merjük.

ajánlott mennyiség? 

nagyon durván erős a „szer”. A házi tormával vetekszik ereje.

3×1 teáskanállal, reggel és este étkezés előtt vagy közben „kanalas orvosságként”.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése