Össszetevők: (3 db 2 dl-es üveghez)
40 dkg bio gyömbér
40 dkg bio citrom
20 dkg méz
Immunerősítő hatását fokozhatjuk, ha egy mokkáskanál reszelt vagy őrölt bio kurkumát teszünk hozzá.
(Azért fontosak a bio alapanyagok, mert héjastól használjuk fel a gyömbért és a citromot, természetesen a méznél is ajánlott a bio, ellenőrzött gazdálkodásból származót választani.)
Ha csak magunknak, vagy otthon 1-2 embernek készítjük, elég az itt megadott mennyiség harmada vagy fele is. Én azért csináltam ennyit, mert már előre tudtam, kiknek fogok ajándékozni belőle 1-1 üveggel…
Elkészítés:
Az első két összetevőt alaposan megmossuk. A gyömbért héjastól kis lyukú reszelőn lereszeljük. A citromot szintén héjastól, cikkekre vágjuk, a magokat kiszedjük. Mindent összeöntünk egy nagyobb, lehetőleg magas falú edénybe, hozzáadjuk a mézet, majd az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. (A magas falú edényt azért javasoltam, mert fröcsög.)
A kész „pépet”, amit hívhatunk nyers lekvárnak is, kis üvegedényekbe merjük.
ajánlott mennyiség?
nagyon durván erős a „szer”. A házi tormával vetekszik ereje.
3×1 teáskanállal, reggel és este étkezés előtt vagy közben „kanalas orvosságként”.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése