(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 6., csütörtök

Lepénykenyér - élesztő nélkül

 Lepénykenyér - Három napig friss marad, és még finomabb lesz, ha a tésztájába kevés zöldfűszert is keversz.

Hozzávalók:

30 dkg liszt

5 dkg vaj

1,8 dl tej

fél evőkanál olaj

fél teáskanál só

Elkészítés ideje: 30 perc, pihentetés: 30 percA vajat olvaszd meg, és öntsd a tejhez, majd keverd hozzá a lisztet és sót. Lisztezett felületen gyúrd addig, amíg szép sima és rugalmas nem lesz. Ez csupán pár perc. Ha túl ragacsos a tészta, tégy még hozzá lisztet. Takard le konyharuhával, és szobahőmérsékleten pihentesd 30 percig.Ezt követően rakd a tésztát lisztezett felületre, és oszd négy részre. Nyújtsd ki mindegyiket körülbelül három milliméter vastagra és kör alakúra, majd rakd egy nagyobb méretű, felforrósított serpenyőbe. Olaj nem kell bele. Süsd másfél-két percig, ha az alja piros, a teteje hólyagos, óvatosan fordítsd át, és a másik felét is süsd egy percig.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése