Lepénykenyér - Három napig friss marad, és még finomabb lesz, ha a tésztájába kevés zöldfűszert is keversz.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
5 dkg vaj
1,8 dl tej
fél evőkanál olaj
fél teáskanál só
Elkészítés ideje: 30 perc, pihentetés: 30 percA vajat olvaszd meg, és öntsd a tejhez, majd keverd hozzá a lisztet és sót. Lisztezett felületen gyúrd addig, amíg szép sima és rugalmas nem lesz. Ez csupán pár perc. Ha túl ragacsos a tészta, tégy még hozzá lisztet. Takard le konyharuhával, és szobahőmérsékleten pihentesd 30 percig.Ezt követően rakd a tésztát lisztezett felületre, és oszd négy részre. Nyújtsd ki mindegyiket körülbelül három milliméter vastagra és kör alakúra, majd rakd egy nagyobb méretű, felforrósított serpenyőbe. Olaj nem kell bele. Süsd másfél-két percig, ha az alja piros, a teteje hólyagos, óvatosan fordítsd át, és a másik felét is süsd egy percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése