Tészta receptje!
60 dkg liszt,
3 egész tojás
15 dkg porcukor
6 dkg vaj ( nem margarin hanem a magyar zászlós vaj!)
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 evőkanál akácméz (nekem ez saját termelés, boltiról nem tudok nyilatkozni! Annyi a lényeg,hogy ez nincs vizezve egy dekát sem!)
Mindent egy tálba jól eldolgozom.
Utána 4 felé osztom szigorúan dekázva. Szilikonos sütőpapíron szépre sütöm.
Krém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
Ebből egy szép sima nagyon sűrű krémet főztem! Majd dermesztettem. Kb 1 órát hűlt kint a hidegben. Szó szerint hidegre hűteni.
1 kocka sütőmargarint (NEM A TÉGLA RÁMA!! AZ NEM JÓ)
20 dkg porcukorral szépen elkeverem. Vigyázz a margarinnal nehogy túl csapás a géppel mert kicsapódik. 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve.
Ha kész a jéghideg krémmel óvatosan NAGYON ÓVATOSAN szép sima krémmé kevertem.
Máz:
2 ek kakaópor Cicás
15 dkg cukorral
3 ek meleg vízzel odatettem főni. Mikor elvált a krém a lábas szélétől (óvatosan folyamatosan kevertem)
hozzáadtam kb 0,5 dl étolajat.
Mikor szép sima lett a máz lehúztam a tűzről és belekevertem 15 dkg zászlós vajat.
Lap, fél adag Krém, lap, házi sárgabarack lekvár lap.
Majd ráöntöttem a tészta tetejére a mázat.
Sok sikert mindenkinek! Legyetek türelmesek mert az a legfőbb hozzávaló!
A lapon nyújtásánál marék számra legyen a deszkán a liszt,mert pikk pakk leradag a lap
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése