Hozzávalók:
(24 cm-es kerek tortaformához)
Piskótához:
3 tojás
4 kanál cukor
0,5 dl olaj
2 evőkanál mandula-aroma+1 kávéskanál zöld ételfesték
4 kanál liszt
fél tasak sütőpor
Krém:
1 tasak tejszín vagy vaníliaízű pudingpor
10 kanál porcukor
3,5 dl tej
20 dkg vaj (én 25 dkg-ot tettem bele, az kicsit sok)
Zselés réteghez:
3 tasak piros tortazselé (nem zselatin!) +1 kávéskanál piros ételfesték
cukor ízlés szerint, de 1-2 kanál mindenképp, hogy a száraz zseléporhoz hozzákeverjük
7,5 dl málnaszörpös víz (kicsit töményebb legyen, mint amikor üdítőnek készítjük)
1 marék málna (elhagyható, de nagyon finom benne)
Elkészítés:
elkészítjük a piskótát a szokásos módon, az aromával és ételfestékkel megadva neki a zöld színt (ha zöldebbre szeretnénk, tegyünk kicsit több színezőt a megadottnál)
a pudingport megfőzzük a tejben, kihűtjük, aztán jól kikeverjük a porcukorral kihabosított vajjal
a tortazselét a tasakon feltüntetett módon készítjük el (általában fél-egy perces főzés szükséges, ellentétben a tiszta zselatinnal)
a tortalapon egyenletesen eloszlatjuk a krémet, aztán keretbe tesszük, hogy a ráöntött zselatin ne folyjon le róla
a zseléréteg alá rakhatjuk a málnát, de ne vastagon, csak annyit, hogy aztán szép egyenletes elterüljön rajta a piros zselé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése