(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 7., péntek

Piros-fehér-zöld torta

 Hozzávalók:

(24 cm-es kerek tortaformához)


 Piskótához:

3 tojás

4 kanál cukor

0,5 dl olaj

2 evőkanál mandula-aroma+1 kávéskanál zöld ételfesték

4 kanál liszt

fél tasak sütőpor

Krém:

1 tasak tejszín vagy vaníliaízű pudingpor

10 kanál porcukor

3,5 dl tej

20 dkg vaj (én 25 dkg-ot tettem bele, az kicsit sok)

Zselés réteghez:

3 tasak piros tortazselé (nem zselatin!) +1 kávéskanál piros ételfesték

cukor ízlés szerint, de 1-2 kanál mindenképp, hogy a száraz zseléporhoz hozzákeverjük

7,5 dl málnaszörpös víz (kicsit töményebb legyen, mint amikor üdítőnek készítjük)

1 marék málna (elhagyható, de nagyon finom benne)

 

Elkészítés:

elkészítjük a piskótát a szokásos módon, az aromával és ételfestékkel megadva neki a zöld színt (ha zöldebbre szeretnénk, tegyünk kicsit több színezőt a megadottnál)

a pudingport megfőzzük a tejben, kihűtjük, aztán jól kikeverjük a porcukorral kihabosított vajjal

a tortazselét a tasakon feltüntetett módon készítjük el (általában fél-egy perces főzés szükséges, ellentétben a tiszta zselatinnal)

a tortalapon egyenletesen eloszlatjuk a krémet, aztán keretbe tesszük, hogy a ráöntött zselatin ne folyjon le róla

a zseléréteg alá rakhatjuk a málnát, de ne vastagon, csak annyit, hogy aztán szép egyenletes elterüljön rajta a piros zselé 


forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése