(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 7., péntek

Hédi kedvence - meggylekváros

 A mézes lapokhoz:


10 dkg porcukor

2 tojás

4 dkg vaj

2 evőkanál langyos méz

1 teáskanál szódabikarbóna

1 evőkanál tejföl

30 dkg finomliszt

A piskótatekercsekhez:


8 tojás

16 dkg porcukor

16 dkg liszt

1 csomag sütőpor

6 evőkanál víz

40 dkg házi meggylekvár


A krémhez:

2 csomag vaníliaízű pudingpor

7 dl tej

30 dkg vaj

20 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk, majd vajjal kikent, 23 × 30 cm-es tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Világosra sütjük.

Elkészítjük a piskótamasszát, megfelezzük és külön-külön megsütjük 30 × 35 cm-es tepsiben. Sütés után még melegen meggylekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

A krémhez a 2 csomag vaníliapudingot megfőzzünk 7 dl tejben a cukrokkal, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és összekeverjük a pudinggal.

Az egyik mézes-lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket. Erre jön a krém másik fele, végül befedjük a másik tésztalappal. Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.



Vass Lászlóné receptje.






Forrás: http://webcukraszda.hu/hedi-kedvence-2/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése