RAFFAELLO KOCKA
Tészta:
6 tojásfehérje
25 dkg cukor
10 dkg liszt
0,5 csomag sütőpor
15 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojássárgája
1 tejszínes pudingpor (lehet vaníliás is)
10 dkg cukor
4 dl tej
25 dkg vaj (20 dkg is elég, legközelebb csökkentem)
10 dkg porcukor
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem, majd a sütőporral elkevert lisztet kis adagokban hozzászitálva óvatosan beledolgozom, végül hozzákeverem a kókuszreszeléket is.
Sütőpapírral bélelt 35x24 cm-es tepsibe simítom a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, kb. 20 perc alatt világosra sütöm. Érdemes tűpróbát végezni.
A tojások sárgáját a cukorral, a pudingporral kikeverem, kis adagokba belekeverem a tejet is, majd sűrű krémet főzök.
A porcukrot a lágy vajjal elkeverem és a kihűlt krémmel összedolgozom.
Miután a tészta kihűlt, a tetejére simítom a krémet és megszórom kókuszreszelékkel.
Jót tesz neki, ha a hűtőben pihen egy éjszakát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése