Hozzávalók
75 g sajt
125 g finomliszt
100 g görög joghurt
0.3 tk só
0.3 teáskanál cukor
0.3 tk szódabikarbóna
2 ek napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítés
A szobahőmérsékletű joghurtot egy edénybe borítjuk, hozzákeverjük a sót, cukrot és a szódabikarbonátot. Kb. 5 percig hagyjuk állni.
Hozzáadjuk a lisztet és a finomra reszelt sajtot, sima tésztává gyúrjuk.
Elosztjuk 4 egyenlő részre, lisztezett munkalapon kb. 16 cm átmérőjű, vékony körökké nyújtjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, egy lepényt a serpenyőbe teszünk, lefedjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, majd megforgatjuk, és további 2 percig sütjük. A maradék lepényeket ugyanígy megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése