Kenyérrecept élesztő nélkül
Hozzávalók
40 dkg liszt
fél cs. sütőpor
1,5 teáskanál só
2 evőkanál joghurt
2,5 dl víz
Elkészítés
A hozzávalókat bedobálom a dagasztógépbe és pár perc alatt homogénre dagasztom.
Előmelegítem a sütőt 220 fokra. Kibélelek egy sütőlapot sütőpapírral. A tésztából nedves kézzel darabokat tépek, ezeket egyenként kihúzgálom-nyújtogatom valami kerekre hasonlító, de inkább amorf alakúra. Ahogy sikerül, ez itt nem a Pékek Országos Szépségversenye.
Betolom a sütőbe, teszek be egy kis fazékban vizet is, hogy gőzben süljön.
Látszik, hogy mikor van kész: amikor úgy néz ki, mint a képen, de nagyjából 20-25 perccel számoljunk.
Mire végzünk a reggeli készülődéssel és megterítjük az asztalt, kész is a belül puha, kívül ropogós, isteni lepénykenyér.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése