(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 7., péntek

Sült vér, délvidéki recept

" István Györe: Nálunk Délvidéken ősi receptünk van, amit máshol már nem ismernek, de melegen a legfinmabb legkönyebb a gyomornak, reggelire szoktuk csinálni, sült máj és a sült szalonna mellé. Egy tepsibe lemorzsolunk durvára egy -két szikkadt kenyér belsejét, majd arra vékonyra apróra szeletelünk egy nagy fej vöröshagymát, jól megsózzuk, kanállal összekeverjük és szét teritjük a tepsiben 1-1,5 cm vastagon, majd amikor leszúrjuk a disznót a meleg friss vért rá csúrgatjuk annyit hogy a kenyér morzsát pont elfedje(nem keverjük) majd a többi vért a hurkának másik edénybe eresztjük. Amikor a kenyér morzsás vér megdermett akkor a tepsiben 3cm széles és 10cm hosszú csikokra szeljük egy késsel, és forró zsirba rakva a szeleteket mindkét oldalról pár percig megsütjük annyira hogy belülről ne legyen véres, kivülről pedig picit kopog amikor a villával meg paskoljuk, és fekete szint kap, a sült máj és a sült szalonna mellé Isteni.

Veronika Tóth Bagi: István Györe Én szoktam ilyet , csak még 3-4 tojást is keverek a morzsához."

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése