Hozzávalók
3 csésze magától kelesztő liszt
50 g vaj, lehűtve, apróra vágva
3/4 csésze reszelt cheddar sajt
1 1/2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
1 1/2 tk édesköménymag
1 1/2 csésze író
1 evőkanál teljes kiőrlésű mustár
Tej, kenéshez
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 220°C/200°C légkeveréses hőmérsékletre. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. lépés
Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba. Ujjbegyével dörzsölje bele a vajat a lisztbe, amíg a keverék finom zsemlemorzsára nem hasonlít. Keverje hozzá a sajtot, a metélőhagymát és az 1 teáskanál édesköménymagot. Keverje össze az írót és a mustárt egy kancsóban. A lisztkeverék közepébe mélyedést készítünk. Adjunk hozzá író keveréket. Lapos kés segítségével addig keverjük, amíg lágy tészta nem lesz.
3. lépés
A tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. Óvatosan simára gyúrjuk. Óvatosan simítsa ki a tésztát 2 cm vastag körré. Egy 5 cm-es körvágót mártsunk lisztbe (hogy ne ragadjon le a tészta). Vágj ki pogácsákat. A maradék tésztát tekerjük újra, és ismételjük meg, hogy összesen 16 pogácsa legyen.
4. lépés
Helyezze a pogácsákat 1 cm távolságra az előkészített tálcára. A tetejét megkenjük tejjel. Megszórjuk a maradék édesköménymaggal. Süssük 12-15 percig, vagy amíg enyhén megbarnul, és koppintva üreges hangot nem kap. Rácsra tesszük kihűlni. Szolgál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése