SZALONNÁS, DIÓS SÜTEMÉNY
(francia recept)
Hozzávalók 4-6 személyre:
20 dkg liszt
12 dkg kemény sajt
20 dkg füstölt húsos szalonna
10 dkg dióbél
4 evőkanál tejszín
2 tojás + 1 sárgája
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál száraz fehérbor
1/2 tasak szódabikarbóna
só, bors
porcukor
A sütőt 210 C°-ra melegítsük elő.
A keménysajtot vágjuk apró kockákra, a szalonnát apró darabokra. A szalonnát egy lábasban süssük üvegesre, a kisült zsírt öntsük le róla.
A liszthez egy tálban keverjük a szódabikarbónát. Enyhén sózzuk, borsozzuk meg.
Egy másik tálban a tojásokat a tejszínnel együtt verjük fel. A habosra vert tojáshoz keverjük hozzá az olajat és a fehérbort. A lisztet is öntsük, keverjük bele. Majd a sajtkockákat, a lecsöpögtetett szalonnát, végül a dióbelet. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
A sütőformát kenjük ki vajjal, és töltsük bele a nyers süteményt. A tetejét simítsuk el, és tegyük a forró sütőbe. Negyedóra elteltével a meleget csökkentsük 180 C°-ra, és süssük még félórán át.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, akkor kiszedjük, megszórjuk porcukorral, és langyosan szervírozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése