(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 26., szerda

SZALONNÁS, DIÓS SÜTEMÉNY

 SZALONNÁS, DIÓS SÜTEMÉNY

(francia recept)


Hozzávalók 4-6 személyre:

20 dkg liszt

12 dkg kemény sajt

20 dkg füstölt húsos szalonna

10 dkg dióbél

4 evőkanál tejszín

2 tojás + 1 sárgája

2 evőkanál étolaj

1 evőkanál száraz fehérbor

1/2 tasak szódabikarbóna

só, bors

porcukor


A sütőt 210 C°-ra melegítsük elő.

A keménysajtot vágjuk apró kockákra, a szalonnát apró darabokra. A szalonnát egy lábasban süssük üvegesre, a kisült zsírt öntsük le róla.

A liszthez egy tálban keverjük a szódabikarbónát. Enyhén sózzuk, borsozzuk meg.

Egy másik tálban a tojásokat a tejszínnel együtt verjük fel. A habosra vert tojáshoz keverjük hozzá az olajat és a fehérbort. A lisztet is öntsük, keverjük bele. Majd a sajtkockákat, a lecsöpögtetett szalonnát, végül a dióbelet. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk, borsozzuk.

A sütőformát kenjük ki vajjal, és töltsük bele a nyers süteményt. A tetejét simítsuk el, és tegyük a forró sütőbe. Negyedóra elteltével a meleget csökkentsük 180 C°-ra, és süssük még félórán át.

A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, akkor kiszedjük, megszórjuk porcukorral, és langyosan szervírozzuk.




forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése