(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 6., csütörtök

Tészta két hozzávalóból pizzához, perechez és bagelhöz


A  liszt az eredeti receptben  "magától kelő", vagyis tartalmaz sütőport és sót is a liszten kívül

forrás

Egy adag vagy egy pizzatészta elkészítéséhez elegendő 1 1/4 csésze liszttel és 1 csésze joghurttal kezdődik. Adjon hozzá többet ebben az arányban, ha többletre van szüksége, vagy nagyobb héjat szeretne.

A két összetevőből álló tészta receptje olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A lisztet összekeverjük a joghurttal, majd addig keverjük, amíg durva tésztát nem kapunk. A tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és simára gyúrjuk. Alternatív megoldásként a két összetevőt összekeverheti egy állványmixer nagy keverőedényében, és a tésztakampóval addig keverheti, amíg a tészta sima nem lesz.

A legtöbb magától kelő liszt fehér univerzális lisztet használ, de saját maga is készíthet magától kelő lisztet teljes kiőrlésű vagy gluténmentes lisztből. Keverjen össze 2 csésze kívánt lisztet, 1 evőkanál sütőport és 1/2 teáskanál sót. Ezután mérjük ki, hogy mi kell a tésztához, és keverjük össze a joghurttal.


>>>

Puha perec falatok

Oldjunk fel 2 evőkanál szódabikarbónát 1 csésze forrásban lévő vízben. Vágja a tésztát 1 hüvelykes darabokra, mártsa a vízkeverékbe, majd szárítsa meg. Kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal és kóser sóval, és süssük 425°F-on aranybarnára 7-10 perc alatt. A szezámmagot és a sót is megfoghatod, és a meleg falatokat sütés után fahéjas cukorba forgathatod.

>>>

Fokhagyma csomók

A tésztát kötelekké tekerjük, és csomókat formázunk. Keverjük össze az olívaolajat, a darált fokhagymát és a darált petrezselymet egy tálban, és kenjük át a csomókat, majd szórjuk meg kóser sóval. 400°F-on aranybarnára sütjük, körülbelül 20 perc alatt.

>>>

Az Ön által használt görög joghurt bármilyen zsírtartalmú lehet (egészben, 2%-ban vagy zsírmentesen), de görög stílusúnak kell lennie. A joghurt vastagsága adja a tészta állagát.

A tészta kissé ragadósabb lesz, mint a hagyományos pizzatészta. Legyen biztonságos, és süsse sütőpapíron vagy szilikon szőnyegen, vagy először vonja be a tepsit főzőpermettel.



videó itt

alap tészta összeállítása:

4 csésze univerzális liszt

3 csésze zsírmentes görög joghurt

1 1/2 teáskanál sütőpor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése