A liszt az eredeti receptben "magától kelő", vagyis tartalmaz sütőport és sót is a liszten kívül
Egy adag vagy egy pizzatészta elkészítéséhez elegendő 1 1/4 csésze liszttel és 1 csésze joghurttal kezdődik. Adjon hozzá többet ebben az arányban, ha többletre van szüksége, vagy nagyobb héjat szeretne.
A két összetevőből álló tészta receptje olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A lisztet összekeverjük a joghurttal, majd addig keverjük, amíg durva tésztát nem kapunk. A tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és simára gyúrjuk. Alternatív megoldásként a két összetevőt összekeverheti egy állványmixer nagy keverőedényében, és a tésztakampóval addig keverheti, amíg a tészta sima nem lesz.
A legtöbb magától kelő liszt fehér univerzális lisztet használ, de saját maga is készíthet magától kelő lisztet teljes kiőrlésű vagy gluténmentes lisztből. Keverjen össze 2 csésze kívánt lisztet, 1 evőkanál sütőport és 1/2 teáskanál sót. Ezután mérjük ki, hogy mi kell a tésztához, és keverjük össze a joghurttal.
>>>
Puha perec falatok
Oldjunk fel 2 evőkanál szódabikarbónát 1 csésze forrásban lévő vízben. Vágja a tésztát 1 hüvelykes darabokra, mártsa a vízkeverékbe, majd szárítsa meg. Kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal és kóser sóval, és süssük 425°F-on aranybarnára 7-10 perc alatt. A szezámmagot és a sót is megfoghatod, és a meleg falatokat sütés után fahéjas cukorba forgathatod.
>>>
Fokhagyma csomók
A tésztát kötelekké tekerjük, és csomókat formázunk. Keverjük össze az olívaolajat, a darált fokhagymát és a darált petrezselymet egy tálban, és kenjük át a csomókat, majd szórjuk meg kóser sóval. 400°F-on aranybarnára sütjük, körülbelül 20 perc alatt.
>>>
Az Ön által használt görög joghurt bármilyen zsírtartalmú lehet (egészben, 2%-ban vagy zsírmentesen), de görög stílusúnak kell lennie. A joghurt vastagsága adja a tészta állagát.
A tészta kissé ragadósabb lesz, mint a hagyományos pizzatészta. Legyen biztonságos, és süsse sütőpapíron vagy szilikon szőnyegen, vagy először vonja be a tepsit főzőpermettel.
alap tészta összeállítása:
4 csésze univerzális liszt
3 csésze zsírmentes görög joghurt
1 1/2 teáskanál sütőpor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése