A krumplikat lereszelem a krumplireszelőn nem a hosszúkás káposzta reszelővel ! Bele reszelek egy kisebb hagymát 2 cikk fokhagymát ,apróra vágott petrezselyen zöldet ,só ő bors kis ételízesítő,1 db tojás és ahány krumpli annyi pupos kanál liszt ,jól összekeverem és nem túl forró olajba kanállal halmokat rakok és amennyire lehet ellapitgatom ,mindkét oldalát szép pirosra sütöm!!!
1kg krumpli reszelve , levét kinyomni, 3 tojás, 15 dkg liszt, fokhagyma , só . Én zsírban sütöm , 1 evk bele szétlapogatom.
kb 1/2 kg krumplit le reszelni ,és megy bele 1 db tojás,3-4 evőkanál liszt, 2-3gerezd fokhagyma reszelve,es 1 késhegyni szerecsendió,!só,bors!2-3evőkanál tejföl!
Én most probálom gofri sütőben.Csak lisztet és ételizesitöt tettem bele Reszelés után kinyomom a krumplit
Nagyon finomra reszelt ( nem aprított) krumpli,levét leöntöm,majd sót, fokhagymát, aludttejet, vagykefirt és kevés lisztet hozzá adva összekeverem és serpenyőbe, kevés olajon kis adagokba kisütöm. Bár én a tepsiben vékonyra elsimitva, jó ropogósra sült változatot szeretem igazán.
Én sokszor a krumplit karalábéval helyettesítem. Isteni finom. meg nyáron a cukkinivel, azzal is finom krumpli helyett. meg fejes káposztával
Én sajtot reszelek bele só bors. Sajttal jó ropogós a széle. Ha kinyomkodod a krumplit akkor nem kell sok liszt. Jobban kijön a krumplis sajtos íz.
Én 5-6 közepes krumpli nyersen lereszelve, só, bors, 2-3 gerezd fokhagyma zúzva vagy granulátum, 150 gr tejföl, tojás nincs benne és kb 5 ek liszt összekeverem és azonnal sütöm..
Krumplihoz répát is lehet reszelni
Én tõkből szoktam csinàlni. Sima főzőtök. Lereszelem picit besózom. (Nem kell kinyomni) hozzà adom a tojàst lisztet fűszereket ki mit szeret. A lényeg a sajt. Ha van otthon bàrmilyen maradék sajt ami màr kemény és nem fogy el, simàn belwreszelem. Minél több féle a sajt annàl jobb. Tök, liszt tojàs, fokhagyma, sajt, bors só ételizesitő. Forró zsíron kisütöm, fokhagymàs tejföllel tàlalom.
Fokhagyma nélkül és köménymag bors örölt ha megujitani akarom nyers céklát is reszelek bele, só tojás zsemlemorzsa laza legyen ha túl sűrű akkor fullasztó kanálal forró olajba ezt úgy nézem meg hogy jó e -fakanalat bele álitom ha a fakanál körül pezseg az olaj akkor jó a hőfok egy-egy kislapos halmokat teszek 4-5 befér egy sütőteflonba! Mind a két oldalát piros ropisra sütöm! Én igy szeretem! Lehet sárgarépát is belereszelni, vagy kenőmájast hozzá keverni a füsz. reszelt krumlihoz, vagy ömlesztett sajtott belekeverni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése