HOZZÁVALÓK
4 kg uborka,
1 kg hagyma,
8 dl cukor,
1 dl só,
2.5 dl 20 fokos ecet,
1 evőkanál mustármag,
15 szem egész bor,
1 mokkáskanál borkén,
1 mokkáskanál nátrium benzoát.
ELKÉSZÍTÉSE
4 kg uborkát és 1 kg hagymát összevágok, rászórok 8 dl cukrot, 1dl sót, 2,5 dl 20 fokos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 15 szem egész borsot, 1 mokkáskanál borként, 1 mokkáskanál nátrium benzoátot jól összekavarni
Pár óra és levet enged. A kiengedett lével együtt töltöm az üvegbe. Pont annyi levet kienged amennyi elég lesz rá. Lezárjuk és kész is.
Aki nem szereti a hagymásat, helyette lehet uborka, ez esetben 5 kg uborkát használjuk fel. Nagyon jó recept, így rakom el télre már évek óta. Családom kedvence! Igazi nyáridéző, élmény belőle falatozni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése