ZABPELYHES BANÁNKENYÉR
Kívül picit roppanós, belül kellemesen szaftos.
Kiváló partnere a reggeli kávénak vagy a kakaónak, de desszertnek sem utolsó. A sütőből kiáramló illatokról már nem is beszélek.
Viszont tartozom egy vallomással,
ezt nem én követtem el. Dávid fiam sütötte,
összetételében némi változtatással, de lépésről-lépésre Limara utasításait követve.
15 dkg finomliszt
7 dkg aprószemű zabpehely(nekünk nagyobb méretű volt itthon)
1,5 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
1 csipet só
7 dkg puha vaj
15 dkg barnacukor
2 egész tojás
12 dkg görögjoghurt ( most tejföllel helyettesítve)
3 nagyobb érett banán
5 dkg pirított, aprított mogyoró vagy dió
(nálunk mandula lett)
7 dkg csoki apróra vágva
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb 10x30 cm-es sütőformát kivajazunk és kilisztezünk vagy sütőpapírral béleljük.
A lisztet, zabpelyhet szódabikarbónát, sót, fahéjat elkeverjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat hozzáadva tovább habosítjuk.
Ezután mehet bele a tejföl és a villával összetört banánok. Alapos keverés után a lisztes keverék is hozzáadható. Végül a kissé megpirított mandulát és a csokit is hozzáadjuk.
Beleöntjük az előkészített formába, majd 180 fokon, hőlégkeveréssel, kb 50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése