(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2022. január 28., péntek

ZABPELYHES BANÁNKENYÉR

 ZABPELYHES BANÁNKENYÉR

Kívül picit roppanós, belül kellemesen szaftos.

Kiváló partnere a reggeli kávénak vagy a kakaónak, de desszertnek sem utolsó. A sütőből kiáramló illatokról már nem is beszélek. 

Viszont tartozom egy vallomással, 

ezt nem én követtem el. Dávid fiam sütötte, 

összetételében némi változtatással, de lépésről-lépésre Limara utasításait követve. 

15 dkg finomliszt

7 dkg aprószemű zabpehely(nekünk nagyobb méretű volt itthon)

1,5 tk szódabikarbóna

1 tk őrölt fahéj

1 csipet só

7 dkg puha vaj

15 dkg barnacukor

2 egész tojás

12 dkg görögjoghurt ( most tejföllel helyettesítve) 

3 nagyobb érett banán

5 dkg pirított, aprított mogyoró vagy dió

(nálunk mandula lett) 

7 dkg csoki apróra vágva

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy  kb 10x30  cm-es sütőformát kivajazunk és kilisztezünk vagy sütőpapírral béleljük. 

A lisztet, zabpelyhet szódabikarbónát, sót, fahéjat elkeverjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat hozzáadva tovább habosítjuk.

Ezután mehet  bele a tejföl és a villával összetört banánok. Alapos keverés után a lisztes keverék is hozzáadható. Végül a kissé megpirított mandulát és a csokit is hozzáadjuk.

Beleöntjük az előkészített formába, majd 180 fokon, hőlégkeveréssel, kb 50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.



forrás 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése