(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. április 17., szerda

Babos padlizsános tészta

Hozzávalók 4 főre

 2 kanál étolaj

 3 újhagyma

 75 g sűrített paradicsom

 1 darab padlizsán

 1 konzerv vörösbab

 1 konzerv fehérbab

 10 g  kakukkfű

 10 g bazsalikom

 1 csipet  őrölt kömény

  só, bors

 250 g szarvacska tészta

 mozzarella sajt


Serpenyőben egy kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a kockára vágott padlizsánt, és megpirítjuk.

Beleöntjük a konzerv vörösbabot és a fehérbabot a levével együtt.

Kakukkfűvel, bazsalikommal, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és 15 percig főzzük.

A tésztát a leírás szerinti idő alatt, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük a babos-padlizsános raguval.

Lehúzzuk a tűzhelyről, befedjük a tetejét a mozzarellával, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, vagy amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit.

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése