Hozzávalók 4 főre
2 kanál étolaj
3 újhagyma
75 g sűrített paradicsom
1 darab padlizsán
1 konzerv vörösbab
1 konzerv fehérbab
10 g kakukkfű
10 g bazsalikom
1 csipet őrölt kömény
só, bors
250 g szarvacska tészta
mozzarella sajt
Serpenyőben egy kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a kockára vágott padlizsánt, és megpirítjuk.
Beleöntjük a konzerv vörösbabot és a fehérbabot a levével együtt.
Kakukkfűvel, bazsalikommal, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és 15 percig főzzük.
A tésztát a leírás szerinti idő alatt, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük a babos-padlizsános raguval.
Lehúzzuk a tűzhelyről, befedjük a tetejét a mozzarellával, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, vagy amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése