(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. április 17., szerda

Torta krémek

Túrós, mascarponés vagy joghurtos krém tortákhoz

Túrós krém: 25 dkg áttört túró, 1,25 dl habtejszín, reszelt citromhéj, 7 dkg porcukor, 1 tasak vanilliás cukor, 1 tasak Expressz zselatin fix

Mascarponés krém: 25 dkg mascarpone sajt, 2 dl habtejszín, 7 dkg porcukor, 1 tasak Expressz zselatin fix

Joghurtos krém: 1,25 dl joghurt, 2 dl habtejszín, 5 dkg porcukor, 1 tasak Expressz zselatin fix

A habtejszínt robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a cukrot és a recept szerint megadott többi hozzávalót. Az elkészült krémet, ill. tortát minimum 3 órára, de inkább 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése