Túrós, mascarponés vagy joghurtos krém tortákhoz
Túrós krém: 25 dkg áttört túró, 1,25 dl habtejszín, reszelt citromhéj, 7 dkg porcukor, 1 tasak vanilliás cukor, 1 tasak Expressz zselatin fix
Mascarponés krém: 25 dkg mascarpone sajt, 2 dl habtejszín, 7 dkg porcukor, 1 tasak Expressz zselatin fix
Joghurtos krém: 1,25 dl joghurt, 2 dl habtejszín, 5 dkg porcukor, 1 tasak Expressz zselatin fix
A habtejszínt robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a cukrot és a recept szerint megadott többi hozzávalót. Az elkészült krémet, ill. tortát minimum 3 órára, de inkább 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése