(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. április 12., péntek

PUDINGOS-TÚRÓS PITE

 HOZZÁVALÓK

A tésztához:

45dkg liszt

0.5csom sütőpor

1csip

18dkg sertés zsír

12dkg porcukor

1db tojás

1ek tejföl

A túrós töltelékhez:

70dkg túró

15dkg porcukor

2csom vaníliás cukor

1db citrom reszelt héja

10dkg mazsola

1csom vaníliás pudingpor

2db tojás

A pudingos töltelékhez:

1.5csom vaníliás pudingpor

7.5dl tej

4ek cukor


ELKÉSZÍTÉS

A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egy csipet sóval, majd beleszitáljuk egy tálba. Ezután hozzáadjuk a zsírt (vagy vajat) és elkezdjük összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, hozzáadjuk az egész tojást, egy kevés tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)

Az összegyúrt tésztának lecsippentjük az 1/3-át, majd a nagyobb tésztát liszttel enyhén megszórt sütőpapíron kinyújtjuk tepsi méretűre (34x24 cm-es forma). Ezután a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe. (A tepsiben még kézzel kicsit nyomkodjuk le.)

A túrót villával kicsit összenyomkodjuk, majd  hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a pudingport, a tojások sárgáját, és alaposan összekeverjük.

A tojások fehérjét a maradék cukorral, kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túrós töltelékhez, és óvatosan összekeverjük. Ezután a tepsiben lévő tésztára öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk a túrós tölteléket.

A pudingpor simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzákeverjük a cukrot is. A maradék tejet felmelegítjük, és hozzáöntjük a pudingos-cukros keveréket, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük.

Ezután levesszük a tűzről, majd kevergetve pár percig hűtjük, hogy langyos legyen. Ezután a pudingot óvatosan ráöntjük a túrós töltelékre, majd a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése