(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. április 12., péntek

FŰSZERES BANÁNKENYÉR

 Hozzávalók 25x10x7 cm-es formához:

10 dkg teljes kiőrlésű liszt (Nagyi titka liszt)

10 dkg süteményliszt (Nagyi süteményliszt)

7 dkg porcukor

2 cs vaníliás cukor

2 db banán (nagyobb, jó érett)

10 dkg dió

5 dkg mazsola

1 kk szódabikarbóna

1 kk sütőpor

1 tk mézeskalács fűszerkeverék

1 narancs reszelt héja

csipet só

2 db tojás (nagy)

1 dl étolaj

1 dl tej

Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, reszeljük hozzá a narancshéjat, majd alaposan keverjük össze. Ezután keverjük hozzá a mazsolát, és az apróra vágott diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is. A tojást, a tejet, az olajat, és a banánt turmixoljuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, és fakanállal keverjük alaposan össze. A sütőformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (sütőpapírral is kibélelhetjük a sütőformát) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50-60 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.A mézeskalács fűszerkeveréktől különösen finom ízt kapott a tészta. 



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése