Hozzávalók 25x10x7 cm-es formához:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt (Nagyi titka liszt)
10 dkg süteményliszt (Nagyi süteményliszt)
7 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 db banán (nagyobb, jó érett)
10 dkg dió
5 dkg mazsola
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
csipet só
2 db tojás (nagy)
1 dl étolaj
1 dl tej
Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, reszeljük hozzá a narancshéjat, majd alaposan keverjük össze. Ezután keverjük hozzá a mazsolát, és az apróra vágott diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is. A tojást, a tejet, az olajat, és a banánt turmixoljuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, és fakanállal keverjük alaposan össze. A sütőformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (sütőpapírral is kibélelhetjük a sütőformát) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50-60 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.A mézeskalács fűszerkeveréktől különösen finom ízt kapott a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése