(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. április 12., péntek

SÁRGABARACKOS-KÓKUSZHABOS SZELET

 HOZZÁVALÓK

A tésztához:

20dkg liszt

2tk sütőpor

1csip

10dkg vaj

5dkg porcukor

1db tojás

A sárgabarackos részhez:

1kg sárgabarack

2ek barna cukor

1csom vaníliás cukor

A kókuszhabhoz:

10dkg kókuszreszelék

25dkg Mascarpone

2csom vaníliás cukor

15dkg porcukor

4dl habtejszín

0.1dkg porzselatin


A sárgabarackos-kókuszhabos szelet elkészítéséhez összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd belemorzsoljuk a felkockázott hideg vajat.  Amikor már kellően morzsalékos, mehet hozzá a porcukor és az egész tojás, majd gyors mozdulatokkal összegyújruk a tésztát. Lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre nyújtuk (ez a mennyiség 20x30-as tepsiben fér el), majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe. 

A sárgabarackokat félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd a domború felükkel felfelé, szorosan egymás mellé rakva rátesszük a tésztra tetejére. A barna cukrot összekeverjük  a vaníliás cukorral és egyenletesen rászórjuk a sárgabarackra. Előmelegített sütőben 175 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A kókuszreszeléket teflon serpenyőben alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt halványbarnára pirítjuk, majd átöntjük egy tányérba, és hűlni hagyjuk.  A mascarponéhoz a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.

3 dl habtejszínt kemény habbá verünk, majd félretesszük. 1 dl habtejszínt forráspontig melegítünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a porzselatint. Addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Hozzáadjuk a mascarponekrémhez, simára keverjük, majd beletesszük az előzőleg megpirított kókuszreszeléket is. (Egy-két evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.) Fakanállal apránként hozzákeverjük  az előzőleg keményre felvert  habtejszínt.

A tepsiben lévő, kihűlt barackos tésztára egyenletesen rákanalazzuk  a kókuszhabot, megszórjuk a félretett kókuszreszelékkel, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése