HOZZÁVALÓK
50dkg vegyes zöldség
2dl főzőkrém
2db tojás
2ek liszt
só
őrölt színes bors
20dkg füstölt sajt
1csom tönkölyös leveles tészta
fürjtojás
A sajtos-zöldséges lepény elkészítéséhez a zöldségkeveréket enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és kihűtjük teljesen.
A főzőkrémhez hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd simára keverjük. A füstölt sajtot lereszeljük, majd kb. 10 dkg-ot félreteszünk. A maradék sajtot hozzákeverjük a tejszínes-tojásos keverékhez.
A leveles tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, majd rápakoljuk a kihűlt zöldségkeveréket. Ezután ráöntjük a sajtos-tojásos-tejszínes keveréket. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél rászórjuk a félretett reszelt sajtot, majd készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni mielőtt tálalnák. Ízlés szerint főzhetünk pár darab fürjtojást 1-2 percig, hogy a sárgája még kissé lágy maradjon, és majd azzal tálaljuk a lepényt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése