(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. augusztus 28., szerda

Almás, diós kevert csokimázzal

 Hozzávalók:

1 db   TOJÁS

20 dkg kristálycukor

1 vaníliás cukor

30 dkg lé dús alma reszelve

15 dkg finomliszt

10 dkg darált dió

1 tk őrölt kávé(elmaradhat)

1 csomag sütőpor

A mázhoz:

10 dkg csokoládé

3 dkg vaj


Elkészítése:

A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük.

A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához.

Fakanállal szépen hozzá forgatjuk.

20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,a tésztát bele öntjük,elsimítjuk.

200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

A sütés vége felé alufóliával betakarjuk.

A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk.

A vajat a csokoládéval mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.

Dermedés után a süteményt kockákra szeljük.

(Mivel körtém is van én vegyesen készítettem az almával.)


forrás

Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése