(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. augusztus 28., szerda

Házi Ropi

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt

20 dkg vaj

25 dkg túró

2 ek tejföl

1 tk só

1 tk sütőpor

1 tojás a kenéshez

2 ek szezámmag

2 tk nagyszemű só

2 dkg reszelt parmezán


Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a túrót, a tejfölt, sót és sütőport. Alaposan kidolgozom a tésztát, majd meglisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom. Megkenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal, sóval, a reszelt parmezánnal és vékony csíkokra vágom.

A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat. Amikor a sajt már szép aranybarnára pirult a tetején, elkészült

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése