Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
20 dkg vaj
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 tk só
1 tk sütőpor
1 tojás a kenéshez
2 ek szezámmag
2 tk nagyszemű só
2 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a túrót, a tejfölt, sót és sütőport. Alaposan kidolgozom a tésztát, majd meglisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom. Megkenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal, sóval, a reszelt parmezánnal és vékony csíkokra vágom.
A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat. Amikor a sajt már szép aranybarnára pirult a tetején, elkészült
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése