Hozzávalók:
2 érett avokádó
1 nagyobb vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
25 dkg natúr görögjoghurt
1 lime frissen facsart leve
7-8 dl víz
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és aki szereti mehet bele egy kis chili
Elkészítés:
Az avokádót a magjánál ketté vágom, meghámozom, nagyobb darabokra vágom, turmixba vagy botmixer táljába teszem, hozzáadom a fokhagymát, a görögjoghurtot, a lime levét, sózom, borsozom, felöntöm 2 dl vízzel és összeturmixolom vagy botmixerrel pürésítem.
Amikor szép selymes, krémes álagú, ízlés szerint vízzel tovább higítom. (én összesen kb 7-8 dl vizet szoktam hozzáadni)
Fogyaszthatjuk azonnal is, de hűtőben jól lehűtve is isteni.
Ízlés szerint sajtos pirítóssal, pirított kukoricával kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése