Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl olaj
4 dl tej
30 dkg magozott,felezett szilva
A tepsi szórásához :
5 dkg fahéjas kristály cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
Hozzáadjuk a habosra kevert masszához az olajat,tejet,reszelt citromhéjat,tovább keverjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy 25 x 39 cm-es tepsit előmelegítünk, szilikonos sütőpapírral kibélelünk és az átmelegedett sütőpapírt vékonyan megkenjük margarinnal, majd az 5 dkg fahéjas cukrot egyenletesen rászórjuk,rárakjuk a szilvát,majd a tésztánkat ráöntjük,a tepsit kissé megrázogatjuk,hogy egyenletes legyen a teteje.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 perc után, 180 fokon sütjük tovább.
Kb. 30-40 perc míg elkészül.
Nagyon finom,szaftos,omlós sütemény a végeredmény
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése