70 dkg csirkemell
30 dkg rizs
1 kg kelkáposzta
1 sárga paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
450 gr tejföl
só
piros paprika
őrölt bors
delikát
olaj
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
folyékony Rama
Elkészítés:
A csirkemellfilét ledaráltam,vöröshagymát apróra vágtam,olajon megdinszteltem,paprikát szórtam rá,kevés vizet öntöttem rá,rátettem a húst,fűszereket,a kicsumázott paprikát,paradicsomot és megsütöttem,mint a pörköltet.
A rizst kifőztem,a kelkáposztát sós vízben félkészre főztem.
A rizst egy kevés olajjal,vágott petrezselyemzölddel összekevertem.
Egy hőálló tálat kivajaztam és a kelkáposztát,húst,rizst felváltva rétegeztem.
A tejfölbe tojást,borsot,ételízesítőt kevertem és minden réteget meglocsoltam,a tetejére is hagytam,amit még folyékony Rama margarinnal meglocsoltam
200 fokra melegített sütőben pirosra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése