Hozzávalók
4 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kis fej zeller
3 húsleveskocka
40 dkg zöldbab (lehet más zöldségféle is)
A galuskához:
2 db tojás
6 evőkanál búzadara
4 db natúr medvesajt
Elkészítés :
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, villával belenyomkodjuk a sajtot, és addig kevergetjük, amíg teljesen összeolvad. Ekkor belekeverjük a búzadarát. Néhány percig hagyjuk pihenni, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, teáskanállal a levesbe szaggatjuk. Pár percig lassú tűzön főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt, és lefedve még 5 percig hagyjuk párolódni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése