Szilvás-pudingos- mákos szelet.
Korábban meggyel készítettem, azzal van még a recept is. Remélem, ezzel senkit nem zavarok össze.
A mák és a meggy, a régi jó barátok egy pitében találkoztak. 🥰
Tészta: 35 dkg lisztet elmorzsoltam 20 dkg margarinnal. Hozzáadtam egy csipetnyi sót, 1/2 csomag sütőport, 2,5 dkg Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítőt ( cukorból 10 dkg kell bele), 2 tojás sárgáját és 2 púpos evőkanál tejfölt. Összegyurtam és annyi időre tettem hűtőbe, amíg elkészítettem a töltelékeket.
Mákos töltelék: 20 dkg darált mákot, 1 csomag vaníliás cukrot, 2 dkg Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítőt (cukorból 8 dkg kell), 1 citrom reszelt héját összekevertem, leöntöttem 2 dl forró tejjel, összekevertem. Amikor kihült, belekevertem 7 evőkanál búzadarát, 4 evőkanál baracklekvárt, végül beleforgattam a 2 tojás fehérjének keményre vert habját.
Meggyes töltelék: 1 üveg magozott meggybefőttet leturmixoltam, beletettem 1,5 evőkanál Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítőt (cukorból 4 evőkanál) és 2 csomag vaníliás pudingport, majd az egészet összefőztem, kihűtöttem.
Elkészítés: Egy 20x30 cm nagyságú tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tészta felét elnyújtottam, tepsibe tettem. Rásimítottam a mákos tölteléket, erre tettem a meggyeset, végül a kinyújtott másik adag tésztát. Lekentem felvert tojással, villával megszurkáltam és 180 fokos hőlégkeveréses sütőben 35 percig sütöttem. Nehéz megvárni, hogy teljesen kihűljön, de csak akkor lehet szépen szeletelni.🙂
A recept nem írja a pudingos réteget, azt már én gondoltam ki rá. 2 csomag vaníliás pudingport 6 dl tejjel és ízlés szerint cukorral péppé főztem, kihűtöttem, ez került a gyümölcsös rétegre. Kevesebb jelenjen meg
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése