(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. augusztus 28., szerda

Sajtos szűzérmék panírozott spárgával

 

Hozzávalók:

A szűzérmékhez:

40 dkg sertésbélszín

olaj

2-3 paradicsom

1/2 paprika

oregánó/bazsalikom

só, bors

15 dkg sajt


A panírozott spárgához:

fehér spárga

tojás

zsemlemorzsa

ételizesítő

olaj


Elkészítés:

A bélszínt szeletekre vágjuk, érmékre és olajba hagyjuk állni pár órát. Erre nagymamám tanított, arra jó, hogy puha, omlós lesz a hús.

A spárgát bő, ételizesítős vízben 25-30 percet főzzük. 

A szűzérméket lecsöpögtetjük az olajtól, egy tűzálló tál aljába helyezzük, sózzuk, borsozzuk. Nem kell olajat tölteni rá, mert elég ami marad a lecsöpögtetés után- Mindegyik szeletre rakunk bőven sajtszeleteket, majd paradicsomcikkeket és paprika csíkokat. A zöldségeket is megsózzuk és megszórjuk bőven oregánóval vagy bazsalikommal. 



forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése