Hozzávalók:
A szűzérmékhez:
40 dkg sertésbélszín
olaj
2-3 paradicsom
1/2 paprika
oregánó/bazsalikom
só, bors
15 dkg sajt
A panírozott spárgához:
fehér spárga
tojás
zsemlemorzsa
ételizesítő
olaj
Elkészítés:
A bélszínt szeletekre vágjuk, érmékre és olajba hagyjuk állni pár órát. Erre nagymamám tanított, arra jó, hogy puha, omlós lesz a hús.
A spárgát bő, ételizesítős vízben 25-30 percet főzzük.
A szűzérméket lecsöpögtetjük az olajtól, egy tűzálló tál aljába helyezzük, sózzuk, borsozzuk. Nem kell olajat tölteni rá, mert elég ami marad a lecsöpögtetés után- Mindegyik szeletre rakunk bőven sajtszeleteket, majd paradicsomcikkeket és paprika csíkokat. A zöldségeket is megsózzuk és megszórjuk bőven oregánóval vagy bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése