(: EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. :)

2024. november 9., szombat

Majonézes burgonyasaláta szalonnával

 Hozzávalók 4 személyre:

A salátához:

· 750 g burgonya

· 1 citrom leve

· 3 csemege uborka

· 1 csokor petrezselyem

· 150 g füstölt húsos szalonna

· ¼ piros paprika

· Só, bors

A majonézhez:

· 1 ek mustár

· 2 ek fehérbor ecet

· 2 tojás sárga

· worcestershire-szósz

· 125 ml olaj

· Só, Bors, chilipehely

· 3 ek uborka lé


1. A burgonyát megmossuk, majd sós fövő vízben kb. 40-45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, egy edénybe tesszük, rácsavarjuk a citromlevet. Hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és petrezselymet, összekavarjuk és hagyjuk hűlni.

2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, majd papírtörlőre borítjuk és hagyjuk hűlni. A paprikát apró kockákra vágjuk.

3. A majonézhez: A tojások sárgáját egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, ecetet, worcestershire-szószt, elkeverjük, majd apránként hozzádolgozzuk az olajat. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.

4. A majonézt az uborka lével hígítjuk, majd a salátára öntjük, és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, ha szükséges adunk hozzá még kevés uborkalevet. 



forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése