Hozzávalók 4 személyre:
A salátához:
· 750 g burgonya
· 1 citrom leve
· 3 csemege uborka
· 1 csokor petrezselyem
· 150 g füstölt húsos szalonna
· ¼ piros paprika
· Só, bors
A majonézhez:
· 1 ek mustár
· 2 ek fehérbor ecet
· 2 tojás sárga
· worcestershire-szósz
· 125 ml olaj
· Só, Bors, chilipehely
· 3 ek uborka lé
1. A burgonyát megmossuk, majd sós fövő vízben kb. 40-45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, egy edénybe tesszük, rácsavarjuk a citromlevet. Hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és petrezselymet, összekavarjuk és hagyjuk hűlni.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, majd papírtörlőre borítjuk és hagyjuk hűlni. A paprikát apró kockákra vágjuk.
3. A majonézhez: A tojások sárgáját egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, ecetet, worcestershire-szószt, elkeverjük, majd apránként hozzádolgozzuk az olajat. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.
4. A majonézt az uborka lével hígítjuk, majd a salátára öntjük, és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, ha szükséges adunk hozzá még kevés uborkalevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése